PC organizează „un marș al tăcerii pentru familia creștină”. „Suntem împotriva initiațivei privind legalizarea uniunilor între persoane de același sex”

PC organizează un marș al tăcerii pentru familia creștină. Suntem împotriva initiațivei privind legalizarea uniunilor între persoane de același sex
Publicat: 15/04/2013, 15:46
Actualizat: 26/03/2019, 19:23

Partidul Conservator se pronunță împotriva initiațivei privind legalizarea uniunilor între persoane de același sex și anunță că dorește să organizeze, în 2 mai, un „marș al tăcerii pentru familia creștină”, care ar urma să se desfășoare în jurul Patriarhiei Române.

LEONHARD EULER, matematicianul care a „inventat” funcția matematică, omagiat de Google printr-un Doodle. Contribuțiile lui LEONHARD EULER la matematică. VIDEO

„Reprezentând, prin vocație ideologică, principalul factor de conservare și apărare a valorilor tradiționale românești, Partidul Conservator, respectând dreptul individual la opțiune, se pronunță împotriva initiațivei privind legalizarea uniunilor între persoane de același sex: Partidul Conservator crede că normalitatea începe de la familie – definită în sensul ei creștin și fecund biologic. Partidul Conservator își propune să așeze la temelia valorilor sale respectul și grija pentru familie – unitatea de bază a oricărei societăți, locul în care se produc, dar se și conservă optim valorile umane”, se arată într-un comunicat al PC remis, luni, agenției MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Partidul Conservator își propune să organizeze un „marș al tăcerii pentru familia creștină”, data propusă organizațiilor civice partenere fiind 2 mai.

„Marșul Tăcerii ar urma să se desfășoare în jurul Patriarhiei Române, principal garant al spiritualității românești. Filialele Partidului Conservator din întreaga țară vor fi instruite să organizeze un marș similar în jurul principalului lăcaș de cult la nivel județean. Totodată, începând de mâine, voluntari PC din organizațiile de tineret, femei și seniori vor strânge semnături pentru păstrarea familiei creștine”, se mai arată în comunicat.

Deputatul USL Remus Cernea a anunțat, vineri, că vrea să inițieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali și între persoanele de același sex, susținând că acest model este aplicat în mai multe țări europene.

Comentând inițiativa lui Cernea, liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat că nu are „absolut nimic” să le reproșez homosexualilor, pe care îi consideră „doar niște oameni bolnavi”.

„Domnul deputat Remus Cernea se dovedește un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniștit. Eu nu am absolut nimic să le reproșez homosexualilor, îi consider doar niște oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relație naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio șansă”, a declarat Puiu Hașotti pentru Știrile ProTV, întrebat despre inițiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de același sex.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, la RFI, că ieșirea publică a liderului senatorilor PNL, Puiu Hașotii, față de inițiativa personală a lui Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de același sex este „disproporționată și regretabilă”.

Asociația Accept cere Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și Partidului Național Liberal „sancționarea neîntârziată” a lui Puiu Hașotti pentru declarațiile acestuia potrivit cărora homosexualii sunt „oameni bolnavi” și homosexualitatea „nu este o stare firească”.

Reprezentanții Asociației Accept au precizat că în această săptămână vor depune la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării o plângere la adresa lui Puiu Hașotti, susținând că declarația acestuia despre persoanele de orientare homosexuală este „scandaloasă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...